[av_slideshow_full size=’no scaling’ stretch=” animation=’fade’ autoplay=’false’ interval=’5′ src=” attachment=” attachment_size=” position=’top left’ repeat=’no-repeat’ attach=’scroll’]
[av_slide_full slide_type=’image’ id=’119′ video=’http://’ mobile_image=” video_format=” video_ratio=’16:9′ title=’Wereldhandelspel’ caption_pos=’caption_bottom’ link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” button_label=’Click me’ button_color=’light’ link1=’manually,http://’ link_target1=” button_label2=’Click me’ button_color2=’light’ link2=’manually,http://’ link_target2=”][/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
WERELDHANDELSPEL
Een absoluut fantastisch serious game voor een actieve, creatieve, uitdagende maar bovenal een gezellige avond, met groepen van 12 tot 48 personen. Denk bijvoorbeeld aan: personeelsavond, reüniemanagement, training, verenigingsavond, relatie onderhoud, teambuilding, tijdens diner met klanten of de introductie van nieuwe studenten/medewerkers. Wat doet u als de prijzen voor grondstoffen stijgen, de werkloosheid afneemt en de kosten voor energie de pan uit rijzen. Er ontstaat overproductie maar voor hoe lang?
Wanneer kun je het Wereldhandelspel inzetten?
Het Wereldhandelspel heeft een veelzijdig karakter en kan daarom perfect ingezet worden bij:
- Het creëren van intensieve samenwerking
- Het nemen van beslissingen onder (tijds)druk
- Het trainen en ontwikkelen van onderhandelingsvaardigheden
- Het verkrijgen van begrip en aanvaarden van de consequenties van genomen beslissingen.
En natuurlijk niet te vergeten, de waarde van een gezellige en uitdagende avond/middag in een informele sfeer.
Wat is het Wereldhandelspel?
Het spel gaat over de wereldhandel en wordt gespeeld met 12 landen, zowel rijke als arme landen. Deze landen worden door uw mensen vertegenwoordigd. Er wordt in 5 rondes (vergelijkbaar met 5 jaren) gehandeld. Iedere land heeft als taak zijn arbeiders aan het werk te houden, zijn bevolking te kleden, te voeden, te voorzien van auto’s, energie en toerisme. In elke jaarronde wordt een hoeveelheid grondstoffen uitgedeeld die ervoor moet zorgen dat de landen aan die behoefte kunnen gaan voldoen. Investeren geeft meer grondstoffen en dus meer behoefte aan arbeid.
Hoe loopt het af met de “arme landen”, kunnen zij ook winnen? Wat gebeurt er met landen die uitsluitend olie produceren? Kan Europa wel aan de vraag naar consumptieartikelen voldoen of moet er geleend worden? Hebben landen met veel arbeidskrachten daar nu voordeel van of niet? Lonen de investeringen als de grondstoffen niet kunnen worden omgezet?
De beursvloer: onderhandelen, communiceren, samenwerken en meer
Zodra de beursvloer opent start de handel in grondstoffen. Het ene team/land rent als kip zonder kop over de beursvloer, schreeuwt naar elkaar en doet maar wat. Terwijl het andere land/team eerst zijn strategie bepaalt. Ben je juist voorzichtig als men met je wilt gaan handelen of stap je met open vizier de beursvloer op? Je wordt gevraagd energie en auto’s in te kopen. Wat doe je? Je bent een welvarend land. Maar wat als je weinig kapitaal hebt en een laag scholingsniveau. Je bevolking verhongert en het toerisme loopt terug. Wellicht heb je het handelen in de vingers en loopt het in jouw organisatie op rolletjes. De spelers op de beursvloer zijn voor jou geen onbekenden, je kent je afzetmarkt, de in’s en out’s van de arbeidsmarkt en weet de juiste investeringen te doen. Maar dan als een duvel uit een doosje slaat het noodlot toe: branden, aardbevingen, mislukte oogsten, milieurampen of zware overproductie op de wereldmarkt doen alle goede vooruitzichten teniet! Bent jij dan die rots in de branding die het hoofd koel houdt en de crisis weet te overwinnen?
Omgaan met overschotten en tekorten, zoeken naar arbeidskrachten op de wereldmarkt en investeren in de toekomst zijn zo enkele hoofdingrediënten van het avondvullende “Wereldhandelsspel”. Maar het belangrijkste is dat je een geweldig enerverende avond beleeft.
Meer informatie
Wilt u weten wat de inzet van het Wereldhandelspel van JCI voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, vul het contactformulier in of stuur een mail info@jcibreda.nl. Het Wereldhandelsspel bieden we voor een standaardprijs aan per dagdeel. Invulling in overleg.
[/av_textblock]