Projecten in het verleden

JCI Breda wil graag een positieve bijdrage leveren in en aan Breda. Zo hebben we al verschillende mooie events georganiseerd en projecten gedaan. Hieronder vind je een aantal activiteiten die we reeds gedaan hebben:

 

Bredase Botenrace: De JCI Bredase Botenrace is een spannende estafetterace in het centrum van Breda en is drie keer door JCI Breda georganiseerd. Teams van 4 personen roeien in een kano in het Spanjaardsgat. Een leuke dag met vrienden, hockeyclub, voetbalteam, familie, buren of collega’s. Er zijn prijzen te winnen waar je echt voor wilt strijden! Als je niet wilt roeien, kom je gewoon lekker genieten van een drankje en de gezellige muziek. De opbrengst komt ten goede van het goede doel. Stichting Keyserkinderen, de Openluchtschool en het Brakkenfestival hebben mooie donaties ontvangen.

Logo Bredase Botenrace 2013 brakkenfestival-300x93

Watertoolkit: Het Water Toolkit Project is een initiatief van JCI The Netherlands, die hiermee een concrete bijdrage wil leveren aan het waterbewustzijn in de maatschappij. De Water Toolkit is een speciaal ontwikkeld lespakket die basisscholen kunnen gebruiken voor een projectweek over “water”. Het idee komt voort uit het “World Water Awareness Program” van het World Water Forum en het CEO Panel, waaraan JCI The Netherlands in het verleden heeft meegewerkt. Het waterbewustzijn onder de jeugd wordt zo verder vergroot. De Water Toolkit is een kant-en-klaar lespakket, met uitleg voor leerkrachten en inclusief allerlei spel- en leermaterialen. Een ideaal- en gratis pakket voor kennisoverdracht!

watertoolkit

Werk in Breda: Platform Werk in Breda biedt werkloze jongeren een kosteloos traject om de kans op een baan te vergroten. Het platform is een samenwerking tussen Gemeente Breda en netwerkorganisatie JCI Breda. Jeugdwerkeloosheid is een probleem met grote impact op de maatschappij. De sleutel tot een effectieve aanpak van jeugdwerkeloosheid  ligt bij de begeleiding van werkloze jongeren. Werk in Breda doet dit door te luisteren naar wat zij echt willen, bottlenecks weg te nemen en hen te laten groeien. Alleen jongeren die met (zelf-)vertrouwen beginnen aan hun ideale baan en zijn een echt interessante optie voor werkgevers.

werkinbreda

 

Het Grote Verjaardagsfeest voor kinderen van de voedselbank

Aspirantenopdracht 2014 Voedselbank taart

VIP Artiestendag: JCI Breda gaat kinderen die lid zijn van het Jeugdcultuurfonds een onvergetelijke dag bezorgen! Op het programma staan een workshop DJ/rappen en een slagwerk workshop! Deze workshops worden gegeven door de ervaren docent Leo van Lieshout en de enige echte DJ Ben Jur! De dag wordt verzorgd in de professionele muziekstudio Sound Dog in Breda. Kortom alle ingrediënten om je talent te ontwikkelen, zijn aanwezig!

 

Kledinginzameling voor bootvluchtelingen