Aspirantenopdracht 2014 Voedselbank promofoto

Het grote verjaardagsfeest

ASPIRANTEN OPDRACHT

Wanneer je interesse hebt in deelname aan JCI Breda, start je als aspirant lid om na een aspirantenperiode volwaardig lid te worden. Om lid te worden, voeren aspiranten een aspiranten opdracht uit die altijd een maatschappelijk tintje heeft. In 2014 hebben de aspiranten een groot verjaardagsfeest georganiseerd voor kinderen van de Voedselbank in Breda.

Een groep van dertig kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van hulp van de voedselbank is op zaterdag 25 oktober door JCI Breda getrakteerd op een feestelijke dag vol leuke en leerzame activiteiten. Zo konden de kinderen zich uitleven in binnenspeeltuin Joepie, werden er eierkoeken gebakken bij zorgbakkerij Behouden Vaert, mochten de biggetjes op de boerderij van Stichting Villa Boerebont worden geaaid en kwamen de kinderen in reptielenhuis De Aarde oog in oog te staan met echte slangen.

Aspirantenopdracht 2014 Voedselbank taartAspirantenopdracht 2014 Voedselbank promofoto

Nieuwe leden van netwerkorganisatie Junior Chamber International (JCI) Breda kregen de opdracht een evenement te organiseren met maatschappelijke impact. Breda Actief werd benaderd om een beeld te krijgen van organisaties die met een vrijwilligersproject konden worden ondersteund. Isabelle Leijser van Breda Actief: “Wij moedigen het aan wensen en ideeën te vertalen naar de praktijk, op gebied van vrijwilligerswerk, sport en bewegen. Met het idee van JCI Breda zijn we samen gaan kijken naar mogelijkheden.”

Er werd contact gelegd met Stichting Happy Hippo die verjaardagsboxen verzorgt voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank en met de voedselbank zelf. Over dit proces zegt Desiré van Veldhoven van de voedselbank Breda: “Wij kregen een warm gevoel van dit initiatief. Heel erg fijn dat de kinderen lekker kunnen gaan spelen en er goed voor ze gezorgd wordt. Wij werken hier graag aan mee”. Besloten werd om met medewerking van deze organisaties en de voedselbank een feestelijke dag te organiseren voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud.
Naast alle betrokken bedrijven en stichtingen hebben sponsoren als Driscoll’s gezorgd voor fruit, heeft De Soepfabriek met de kinderen een heerlijke groentesoep gemaakt en maakte de Popcorner ter plekke een feestelijk lied met de kinderen. JCI Breda voorzitter Marije van Heemstra-Froger: “Wat ontzettend mooi dat we dit met z’n allen voor de kinderen hebben kunnen realiseren. Ze hebben gestuiterd, gelachen, gestraald: genoten van een grootse verjaardagsdag. En wij van hen. Ik ben trots op en dankbaar voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!”.
0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie